Praktijkardi
Image default
Zorg

Dry Needling in Nijmegen volgen

As je iemand vraagt wat dry needling is, kijken ze je waarschijnlijk vragend aan. Of ze krijgen direct een gepijnigde gezichtsuitdrukking. onze Dry needling  Nijmegen is namelijk een effectieve, maar behoorlijk pijnlijke behandeling bij spierklachten.

Wat is dry needling Nijmegen?

Dry needling NIjmegen is een zogenaamde intramusculaire – in een spier – behandeling die wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut.  Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, RSI, nekproblemen en een tenniselleboog. De fysiotherapeut maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Er zijn raakvlakken tussen acupunctuur en dry needling Nijmegen. Dezelfde naalden worden gebruikt en de techniek van het plaatsen van de naald komt overeen. Er zijn echter ook duidelijke verschillen.

Verschillen dry needling Nijmegen en acupunctuur

Het grootste verschil is de benadering. In de acupunctuur wordt vooral gekeken vanuit een energetisch concept. Dry needling haalt de verklaringen juist uit de fysiologie en biochemie: een mechanisch concept. Daarnaast gebruikt men bij klassieke acupunctuur vaak meerdere naalden, die enige tijd in het lichaam blijven zitten. De fysiotherapeut werkt bij dry needling Nijmegen vaak met één naald. De behandeling per spier is ook van korte duur.

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Vooral voor spierklachten die al lang bestaan, is dry needling Nijmegen geschikt. Helemaal als er triggerpoints aanwezig zijn. Deze triggerpoints kun je zien als een pijnlijke verharding of spierknoop. Vaak veroorzaken deze triggerpoints niet alleen drukpijn, maar ook pijn op andere plekken in het lichaam. De fysiotherapeut gaat op zoek naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van je klachten. Naast pijn, kan een spierknoop namelijk ook zorgen voor bewegingsbeperking, stijfheid en verminderde werkzaamheid van de desbetreffende spier. Soms komen ook reacties als zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen voor.