Praktijkardi
Image default
Marketing

De kracht van micro-influencers

Bij influencer marketing gaat het niet alleen om het werken met de beroemdste gezichten op Instagram. In feite zijn sommige van de meest effectieve influencer-campagnes die waarbij micro-influencers worden ingezet. Maar wat is precies een micro-influencer en waarom zijn ze zo krachtig? Lees verder om erachter te komen.

Wat is een micro-influencer?

Een micro-influencer wordt gedefinieerd als een individu met een aanhang van 1.000 tot 100.000 mensen op sociale media. Hoewel ze misschien niet hetzelfde bereik hebben als een beroemdheid of een macro-influencer, hebben ze wel iets wat nog waardevoller is: betrokkenheid. Hun kleinere aantal volgers betekent dat ze op een veel persoonlijker niveau met hun publiek kunnen communiceren, wat kan resulteren in een hogere mate van betrokkenheid (likes, opmerkingen, shares, enz.).

Waarom micro-influencers krachtig zijn

Betrokkenheid is om twee redenen belangrijk. Ten eerste helpt het je om relaties op te bouwen met potentiële klanten. Wanneer iemand de tijd neemt om je inhoud leuk te vinden, er commentaar op te geven of deze te delen, laat hij zien dat hij geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt. Deze interacties geven u de kans om uw producten of diensten verder te verkopen aan mensen die al interesse hebben getoond in wat u doet

Ten tweede sturen hoge niveaus van betrokkenheid signalen naar algoritmen (zoals die van Google en sociale-mediaplatforms) dat uw inhoud waardevol en relevant is. Dit kan helpen om uw zichtbaarheid in de zoekresultaten en in de social media feeds van mensen te vergroten. Met andere woorden, werken met micro-influencers kan u helpen nog meer mensen te bereiken met uw marketingboodschap.

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen verbonden aan het werken met micro-influencers als onderdeel van uw influencer marketingstrategie. Als u op zoek bent naar een manier om uw zichtbaarheid te vergroten en meer potentiële klanten te bereiken, moeten micro-influencers zeker deel uitmaken van uw plan.

https://blogdrip.nl/blog/influencer-marketing/micro-influencers-gebruiken-om-de-zichtbaarheid-van-uw-bedrijf-te-vergroten/