Praktijkardi
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over trapleuning wit

Door te kiezen voor een trapleuning wit maak je van de trap en de rest van je interieur een modern, chique en elegant geheel. Witte trapleuningen zijn heel populair, met name door deze fantastische uitstraling. Met hout als materiaal is een trapleuning wit niet alleen qua kleur aantrekkelijk, ook het gevoel en de uitstraling van het hout dragen hier aan bij. Zo combineer je het warme van hout met het strakke en moderne van wit; iets wat bij veel mensen enorm populair is. In dit artikel lees je alles over de soorten kleuren en alle uitvoeringen van jouw nieuwe trapleuning wit.

 

Verschillende soorten wit voor je nieuwe trapleuning

Er zijn meerdere soorten wit waar je uit kunt kiezen. Zo kun je als eerste kiezen voor een witte kleur die afkomstig is van een gekleurde beschermingsolie. Deze olie zorgt ervoor dat je hout beschermd blijft tegen beschadigingen en zo langer meegaat. Doordat de olie gekleurd is, wordt de originele kleur van het hout aangepast tot een andere kleur naar keuze. In het geval van een trapleuning wit wordt dit de zogeheten ‘White Wash’ kleur genoemd. Het voordeel van deze gekleurde olie is dat de originele uitstraling van het hout met bijvoorbeeld groeven en knoesten wel behouden blijft, ondanks de nieuwe kleur. De naam ‘White Wash’ geeft al aan dat er slechts een witte wassing over het hout heen komt. Je nieuwe trapleuning is dus niet volledig spierwit.

Voor iedereen die wel een volledig spierwitte trapleuning wil, is er de zijdeglans-witte uitvoering. De kleur wit is een stuk voller doordat er gewerkt wordt met een speciale poedercoating. Een dergelijke coating zorgt voor een strakke afwerking en een extra laag bescherming tegen krassen. Het vollere wit neemt wel iets van de originele uitstraling van de trapleuning weg, al is de combinatie van dit volle wit met hout ontzettend populair. Het warme van het hout en de moderne uitstraling van het wit werkt simpelweg toch goed samen.

 

Verschillende uitvoeringen van een trapleuning wit

Naast verschillen in de kleur zijn er natuurlijk ook meerdere modellen trapleuningen te verkrijgen. We trappen af met de traditionele, ronde houten trapleuning. Deze ware klassieker krijgt met een witte finish een compleet andere uitstraling, die een stuk frisser oogt. Ben je op zoek naar een andere vorm, kun je terecht bij een rechthoekige of een sleutelgatvormige trapleuning. Elk model heeft een andere uitstraling en geeft ook een ander gevoel wanneer je deze vast pakt.