Praktijkardi
Image default
Gezondheid

Schaamlipcorrectie: Dit moet je erover weten

Voel je je onzeker over jouw schaamlippen en wil je daarom een schaamlipcorrectie uitvoeren? Het is een correctie die niet heel vaak wordt toegepast. Je kunt er echter wel veel aan gaan behalen als je deze correctie laat doen. Je zult daarvoor altijd naar een goede kliniek moeten kijken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een gespecialiseerde kliniek als ABC Clinic. Voordat je hier een afspraak maakt, is het verstandig om te weten wat jou te wachten staat en waarom je deze uit kunt laten voeren. Onderstaande informatie kan jou hiermee op weg helpen.

 

De redenen voor een schaamlipcorrectie

Een schaamlipcorrectie is een correctie die je in eerste instantie voor jezelf laat uitvoeren. De grootte van de schaamlippen zijn immers niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar kan jou veel ongemakken opleveren. Zo kan het bijvoorbeeld visueel zijn, maar in veel gevallen ook een ongemakkelijk gevoel opleveren. Als de grootte van de schaamlippen storend is, kun je bijvoorbeeld ongemakken ervaren tijdens het fietsen, vrijen of wandelen. Voornamelijk hiervoor is deze correctie bedoeld. Ook kun je je schamen voor hoe ze eruitzien. Met een kleine ingreep kun je ervoor zorgen dat deze ongemakken gaan verdwijnen en jij weer met een goed gevoel de handelingen uit kunt voeren.

 

De behandeling uitgelegd

Een schaamlipcorrectie wordt ook wel een labiareductie genoemd. Hiervoor worden de binnenste schaamlippen verkleind. Ook kunnen er andere behandelingen meegenomen worden. Als je je bijvoorbeeld ook stoort aan een grote of dikke venusheuvel, kan er een pubis-lift worden uitgevoerd om overtollig huid en vet op de schaamheuvel te verwijderen. Voor de gehele ingreep wordt er slechts een klein deel verwijderd en alles in verhouding gebracht. Het resterende slijmvlies wordt gehecht met oplosbaar hechtdraad. Deze hechtingen hoeven dus niet meer verwijderd te worden na de ingreep.

 

De stappen naar de behandeling

Voordat de schaamlipcorrectie wordt uitgevoerd, wordt er een intakegesprek gehouden. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar het probleem en welke resultaten er behaald kunnen worden. Ook krijg je de gehele behandeling uitgelegd en wat er allemaal bij komt kijken. Zo zul je bijvoorbeeld te horen krijgen dat je onder narcose gaat. Dit is slechts een licht roesje, zodat de ingreep uitgevoerd kan worden. De behandeling zelf neemt slechts 45 minuten in beslag. Je kunt vaak binnen een uur na de ingreep alweer naar huis en het resultaat thuis afwachten. Zodra het geneest, zie je hoe jouw schaamlippen veranderd zijn.

 

Eventuele complicaties verhelpen

Zoals bij alle ingrepen kunnen er complicaties optreden bij een schaamlipcorrectie. Deze hebben voornamelijk te maken met infecties omdat de wond niet goed schoongehouden wordt. Je moet daarom de nazorg goed uit gaan voeren. De wond geneest over het algemeen snel, waardoor je niet heel lang hoeft te wachten. Bij eventuele complicaties is het altijd aan te raden om contact op te nemen met de arts. Zo kan er gekeken worden of er extra behandelingen noodzakelijk zijn om het goed te laten genezen. Houd daarom wel altijd rekening met de risico’s van de ingreep.