Praktijkardi
Image default
Zorg

Het belang van belevingsgerichte zorg bij dementie

De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe belangrijk belevingsgerichte zorg bij dementie is. In steeds meer woonzorgcentra wordt er dan ook gewerkt met belevingsgerichte zorg, waarbij er wordt uitgegaan van de wil van een cliënt. Wil de cliënt liever nog even in bed blijven liggen, terwijl deze normaal gesproken altijd om 07.00 uur opstaat? Of wil de bewoner liever thee, terwijl hij of zij normaal gesproken altijd koffiedrinkt? Bij belevingsgerichte zorg voor mensen met dementie wordt er bij het leveren van zorg volledig uitgegaan van de wensen van de cliënt, ook als dat afwijkt van het gebruikelijke. Het aangepaste spelmateriaal van Barry Emons kan hierbij helpen.

Ondersteuning voor belevingsgerichte zorg bij dementie

Voor het inrichten van de leefruimtes van de cliënt heeft u vaak hulp nodig. Het is belangrijk dat specialisten dit aanpakken in samenwerking met de cliënt, de verzorgers en eventueel familie van de cliënt. Barry Emons is een gespecialiseerd bedrijf in hulpmiddelen en ondersteunende producten om verlichting en hulp te bieden aan personen met dementie in de belevingsgerichte zorg. Zij richten badkamers en leefruimtes in die speciaal zijn aangepast op de behoeften van cliënten. U kunt dan zelf een bepaald thema kiezen of laat dit aan de specialisten over.

Neem onrust weg bij cliënten

Een van de meest nare symptomen van dementie is een voortdurend gevoel van onrust. Men is zich er immers ergens van bewust dat hij of zij steeds meer ‘kwijtraakt’. De spelmaterialen van Barry Emons geeft uw cliënten de afleiding en prikkeling om weer tot rust te komen. Deze zijn gefabriceerd van zachte stoffen en vormgegeven als knuffels en andere materialen die uw cliënten een vertrouwd gevoel geven. Door het prikkelen van overige zintuigen, zoals zicht en gehoor, worden mensen een kort maar significant moment afgeleid van de uiterst onprettige dementieklachten.

Bezoek de webshop en plaats eenvoudig uw bestelling

Snoezelmaterialen vormen een eenvoudige, robuuste maar vooral effectieve oplossing die dementerenden zelf als zeer prettig ervaren. Zo geeft u uw cliënten de levenskwaliteit die ze verdienen, zonder ze te onderwerpen aan onderzoeken en therapieën waar ze enkel onrustig van worden. Wilt u ook de spelmaterialen van Barry Emons bestellen? Ga direct naar de webshop, bekijk het assortiment en bestel wat u wilt.

https://www.barryemons.nl/