Praktijkardi
Image default
Aanbiedingen

Vaste beugel: wat moet je weten?

Een vaste beugel is een soort orthodontisch apparaat dat beugels gebruikt die aan de tanden zijn bevestigd om de uitlijning van je tanden te corrigeren. Wil je een mooiere lach met een verzorgd gebit? Dan kun je terecht bij een 24/7 Vakkundige Orthodontist Vlaardingen. De orthodontist bevestigt een metalen beugel aan de achterkant van je tanden. Deze metalen beugel wordt gebruikt om de tanden op hun plaats te zetten. Het belangrijkste voordeel van vaste beugels is dat ze comfortabeler zijn dan andere soorten beugels. Helaas moet je ze langer dragen dan andere soorten beugels.

Het doel van het dragen van een vaste beugel

Een vaste beugel wordt gebruikt om scheve tanden en problemen met bijten te corrigeren. Vaste beugels worden gebruikt om verschillende soorten tandheelkundige malocclusie (abnormale beet) te behandelen, waaronder kruisbeet, overbeet of onderbeet. Ze worden ook gebruikt om scheve of overvolle tanden recht te trekken. Nadat je de beugel ongeveer 2 jaar hebt gedragen, heb je weer een aantrekkelijke glimlach! Een beugel kan ook abnormale beten oplossen als gevolg van onregelmatige posities van je tanden. Je kunt je in de eerste weken ongemakkelijk voelen als de beugel op je tanden wordt geplaatst. Dit komt doordat je tanden zich proberen aan te passen aan de beugel.

De voordelen van vaste beugels

Duurzaam maatwerk leveren is het belangrijkste voordeel van een vaste beugel. Deze beugel is ook comfortabel. Er zitten geen elastiekjes of ligaturen in je mond wat het eten en praten veel makkelijker maakt. Verder valt de vaste beugel minder op dan een afneembare beugel. Een vaste beugel kan een beter resultaat leveren, ook al kost het een langere tijd om de stand van je tanden te corrigeren. Bovendien is het handiger dan andere soorten beugels omdat ze niet verwijderd hoeven te worden om te eten of om je tanden te poetsen. Daarnaast zijn deze beugels gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor ze niet vlekken zoals andere soorten beugels. Na 12 tot 25 maanden zul je versteld staan ​​van het resultaat!

Hoe werken vaste beugels?

De beugel bestaat uit kleine metalen beugels die aan elke tand zijn bevestigd met tandcement, vergelijkbaar met superlijm. De beugels zijn aan elkaar verbonden met draden die door gaten in de achterkant van elke beugel lopen. De draden worden vervolgens vastgedraaid totdat ze voldoende kracht uitoefenen op elke tand om deze recht te trekken en uit te lijnen met zijn buren. Terwijl je aan het eten bent of je tanden poetst, rekken de banden iets uit en trekken ze aan je tanden zodat ze in hun juiste positie kunnen komen. Dit proces kan enkele maanden of zelfs jaren duren. Dit is afhankelijk van de stand van je tanden.

Wat doe je na het installeren van vaste beugels?

Zodra je deze tandheelkundige behandeling krijgt, moet je de mondhygiëne handhaven. Het kan extra zorg nodig hebben wanneer je je tanden poetst. Zorg er tijdens het tandenpoetsen voor dat je het gebied rond de beugel fitting schoonmaakt. Het is beter om hard en taai voedsel te vermijden. Het wordt aanbevolen om zacht voedsel zoals yoghurt, banaan en kaas te consumeren. Daarnaast dien je regelmatig naar de orthodontist te gaan om de voortgang van de beugel te controleren.