Praktijkardi
Image default
Media

Maak jouw ruimte warm met een infrarood warmtepaneel

Hoe gek kan het zijn, dat maar een paneel van 60cm bij 60cm een gehele ruimte van 20m2 kan verwarmen? En toch kan het. En niet alleen een ruimte van 20m2 kan het verwarmen. Je kan er zelfs voor kiezen om in elke ruimte een warmtepaneel te kopen. Zo kan je per ruimte reguleren hoe warm het wordt. Waarom moet de woonkamer warm zijn als je in de slaapkamer zit? Precies, dat is onlogisch.

Wat is een warmtepaneel?

Een warmtepaneel is eigenlijk een symmetrisch gevormd object gemaakt van kunststof, waarbij een infrarood warmtegeleiding aan vast zit. De infrarood warmte wordt afgegeven middels golven die straling en warmte afgeven door het paneel heen. Zo worden mensen en objecten goed verwarmd en blijft de ruimte aangenaam.

Betere luchtkwaliteit met een warmtepaneel

Een warmtepaneel verwarmt alleen door middel van het gebruik van infraroodstraling. Er wordt geen gebruik gemaakt van water of gas. En de lucht circuleert vele male minder dan met traditionele verwarming. Hierdoor heb je veel betere luchtkwaliteit. De luchtvochtigheid is beter en bacteriën en andere schadelijke stoffen krijgen minder snel de kans om in jouw luchtwegen te vertoeven.

Je hebt geen onderhoud nodig

Ben je niet zo technisch aangelegd, of daar allemaal niet zo’n zin in? Het geluk van een warmtepaneel is dat je deze aan elektriciteit kan koppen en dan ben je er klaar mee. Je hebt verder niets nodig om jouw warmtepaneel aan de praat te krijgen. Dat scheelt toch weer uurtjes aan de telefoon met de cv-onderhoudsmonteur.

Het gebruik van een warmtepaneel voelt aangenamer

Gij die gaat naar een sauna weet al hoe aangenaam dat kan voelen. Je gaat daar immers niet heen voor het werk, maar meer voor het plezier. Deze aangename vorm van verwarming kan je ook in huis halen. Nu hoeft het in huis natuurlijk niet zo heet te zijn als in de sauna. Je kan de temperatuur geheel zelf instellen.