Praktijkardi
Image default
Energie

Hoe wordt groen gas opgewekt?

Overweeg je om een energieleverancier te kiezen die groen gas gebruikt? Dan wil je vast wel weten hoe dit wordt opgewekt. Groen gas dankzij Welke Energieleverancier wordt opgewekt door biomassa te vergassen of te vergisten. Dit zijn dierlijke of plantaardige resten waardoor er uiteindelijk gas ontstaat. Dit is te vergelijken met aardgas, want ook groen gas is geschikt om mee te koken en te verwarmen. Er is echter wel een verschil tussen deze twee: groen gas raakt namelijk niet op en aardgas wel. Wil je overstappen naar een andere energieleverancier en direct weten welke het groenst is? Ga dan naar de website van Welke Energieleverancier en vind snel de energieleverancier die bij je past.

Snel en eenvoudig erachter komen welke energieleverancier het groenst is

Als je een steentje bij wil dragen aan het milieu, kies je voor een groene energieleverancier. Met de opwekking van groen gas en groene stroom wordt geen gebruikgemaakt van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat de reserves minder snel opraken en schadelijk kooldioxide niet vrijkomt in het milieu. Op de website van Welke Energieleverancier zie je direct welke energieleverancier het groenst is. Wil je rekening houden met de maandelijkse energiekosten? Dan kun je hier ook bekijken welke energieleverancier in jouw situatie het goedkoopst is. In een handige tabel zie je welke zes energieleveranciers in Nederland 100% groene energie aanbieden.

Groen gras: afkomstig uit Nederland en vele andere landen

Helaas is het niet voor alle energieleveranciers mogelijk om groen gas te leveren aan alle huishoudens in Nederland. Er wordt ook veel groen gas geïmporteerd uit andere Europese landen, zoals Scandinavië. Hier wordt ongelofelijk veel groene energie opgewekt en deze overschotten worden verkocht aan Nederlandse energieleveranciers. Als je kiest voor 100% duurzame energie, weet je dat deze zo dicht mogelijk bij huis is opgewekt. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat energieleveranciers zelf hun groene energie opwekken. De groenste leveranciers die je op de website van Welke Energieleverancier vindt, leveren bijna allemaal 100% groene energie uit Nederland. Wil je meer weten over groene energie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de specialist.