5 tips voor een opgeruimde hal

Je kent het waarschijnlijk wel een hal die vol ligt met sportspullen, jassen, schoenen en andere rommel. Natuurlijk niet gek want iedereen doet bij het ingaan van het huis de schoenen en de jas bijvoorbeeld uit. Nu zorgt dit met kinderen maar met volwassenen voor een rommelige en kleine hal. Een hal is een plek waar nauwelijks aandacht aan wordt besteed terwijl het wel de ruimte is waar je elke dag binnenkomt en naar buiten gaat. Waarom ligt hier zo weinig aandacht op denk je dan. Een opgeruimde en nette hal zorgt voor een leuke uitstraling en er voor dat er geen ongelukken komen door het vallen over schoenen bijvoorbeeld. Verder in dit artikel zijn 5 tips geformuleerd en verder toegelicht.

Tip 1: Gebruik de ruimte

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het is toch even goed om te benoemen. Met gebruik de ruimte wordt bedoeld dat je ook creatief bent met ruimtes die anders niet worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan ruimte onder een trap, of ruimte in de hoogte. Veel hallen van huizen zijn hoog en het is dus zeker een aanrader om voor opbergruimte te zorgen in de hoogte. Door in de hoogte te werken houd je ruimte in de breedte en de lengte van de hal. Hiervoor kun je bijvoorbeeld aan lange smalle planken denken, of aan haakjes.

Tip 2: Haal spullen weg die niet nodig zijn

Een opgeruimde hal krijg je door alleen de spullen te plaatsen die nodig zijn. IN veel gevallen liggen er spullen in de hal die niet of nauwelijks worden gebruikt. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een winterjas die aan de kapstok hangt terwijl het midden zomer is. Door alleen een jas op te hangen die nodig kan zijn in die periode zorg je ervoor dat er meer ruimte kwijt komt voor andere spullen. Verder is decoratie in de gang leuk voor de uitstraling, maar te veel decoratie of decoratieobjecten die groot zijn kunnen ervoor zorgen dat een hal vol overkomt.

Tip 3: Verschillende soorten kapstokken

Naast de standaard staande kapstokken zijn er ook andere mogelijkheden om minder ruimte in beslag te nemen. Je kunt kiezen voor haakjes aan de muur, maar er is ook de mogelijkheid om een wandkapstok te kopen, of een wandkapstok met opbergruimte. Deze meubelstukken zijn gemaakt voor de hal om opbergruimte te geven en om niet veel ruimte in beslag te nemen.

Tip 4: Opbergplek schoenen

Losliggende schoenen in de gang of hal zijn erg vervelend. Hier kan je zomaar over struikelen en het geeft een rommelige uitstraling. Het is daarom handig om een schoenenmeubel aan te schaffen. Een schoenenkast kan je in veel verschillende vormen krijgen. Je kan kiezen voor een rekje en een kast, maar ook voor een schoenenkast met zitmogelijkheid. Dit is ideaal voor het aan en uit doen van je schoenen.

Tip 5:  Kleuren van de muur

De kleuren van de muur zorgen niet voor een opgeruimde hal, maar wel voor een groter of kleiner lijkende hal. Een donkere kleur heeft nog wel is het nadeel om een ruimte kleiner te laten lijken dan het eigenlijk is. Daarom is het voor een smalle en kleine hal beter om voor lichte kleuren te kiezen.

 

Vision frames: een curieus en haast magisch verschijnsel

Ben je toe aan soul practice? In de moderne samenleving is het heel goed mogelijk dat je je in onbalans bent: het is druk, je bent voortdurend racen en werkt steeds opnieuw toe naar deadlines. Ben je in onbalans, of ben je specifiek op zoek naar innerlijke vrede en rust? Overweeg dan eens een bezoek te brengen aan Merengue de Beet. Zij heeft haar atelier in Amsterdam en helpt je met het samenstellen van vision frames. Deze vision frames worden opgesteld op basis van de krachten die uit je intuïtie en onderbewustzijn voortvloeien. Je mag de frames beschouwen als een visuele weergave van jou als persoon, of in ieder geval van je ambities, je verhouding tot andere mensen en je onderbewustzijn. Er is ook ruimte te over voor je relaties tot anderen. Vision frames kunnen aanzienlijk bijdragen aan het creëren van een inspirerende, kalmerende omgeving. Op basis van een mindmap van beelden worden deze opgesteld.

Vision frames: hoe werken die precies?

Merengue de Beet beschikt over een eigen atelier in Amsterdam. Dit atelier creëert vision frames op basis van de meest persoonlijke ervaringen, wensen en reflecties. De frames werken inspirerend, omdat ze een uiting zijn van je diepste ‘zelf’. Je ware aard wordt er als het ware mee blootgelegd. Het krijgen van meer grip op je leven, en het verminderen van gevoelens van stress of onrust, wordt hiermee een stuk makkelijker. Het wordt ook eenvoudiger om dicht bij jezelf te blijven. Elke persoon heeft een eigen verhaal, dat door middel van frames naar boven wordt gehaald. De geleverde producten zijn van extreem hoge kwaliteit en gaan jarenlang mee.

Inspireer jezelf

Bovenal zijn vision frames beelden die onderling met elkaar verbonden zijn. Deze kunnen, op hun beurt, weer onderdeel uitmaken van een zogenaamde ‘inspiring space’: een ruimte die inspireert. Deze inspirerende ruimte helpt je om het allerbeste in jezelf naar boven te halen.

https://merenguedebeet.nl/

Deze hovenier uit de omgeving Bergen op Zoom gaat geen klus uit de weg

Wat ook uw benodigdheden zijn, als u een hovenier zoekt die in Bergen op Zoom en omstreken in uw tuin aan het werk gaat, dan is W&M Tuincomfort uit Lepelstraat uw beste keuze. Deze specialisten hebben ondertussen zoveel ervaring opgedaan en kennis opgebouwd dat er maar weinig opdrachten zijn die ze niet kunnen uitvoeren. Ze doen alles in uw tuin en bieden diensten aan die te maken hebben met ontwerpen, aanleggen en onderhouden. U heeft geen aparte tuinarchitect nodig, geen stratenmaker en geen bouwbedrijf. Deze diensten voeren ze uit voor particulieren en bedrijven. Daarnaast hebben ze ervaring met het aanleggen en onderhouden van tuinen bij instellingen en openbare gebieden. U heeft maar één telefoonnummer nodig als u een hovenier nabij Bergen op Zoom wilt inschakelen.

Van ontwerp tot onderhoud

Deze specialist uit Lepelstraat biedt een aantal werkzaamheden aan die uw tuin weer nieuw leven in blazen. Ze helpen u aan een nieuw ontwerp als u een tuinrenovatie wilt laten uitvoeren en weten dan als geen ander wat de regionale weersomstandigheden zijn. Ook kennen ze de bodemsamenstelling van buiten, dus kiezen ze alleen planten die het daar goed in doen. Voor bestraten en het plaatsen van een bouwwerk, een vijver of een speeltoestel heeft u ook geen aparte specialist nodig, want deze hovenier uit de omgeving van Bergen op Zoom doet het erbij. Nadat alles geplaatst en geplant is, helpen ze u met het aanvragen van een vergunning, indien nodig. En daarna kunt u ze ook inschakelen voor het onderhoud, zodat uw mooie tuin ook mooi blijft.

Ga voor gemak en overzicht

Door al deze diensten aan te kunnen bieden, wordt het u door W&M Tuincomfort een stuk gemakkelijker gemaakt. En omdat u maar met één bedrijf moet samenwerken, is alles ook veel overzichtelijker. Heeft u een tuin nabij Bergen op Zoom, dan is deze hovenier dus het enige contactpunt dat u nodig heeft.

https://tuincomfort.com/

Een marmerlook keukenblad geeft een exclusieve uitstraling aan je keuken

Een marmerlook keukenblad koop je het best bij Kemie. Deze expert in steen heeft jarenlange ervaring in het produceren van verschillende producten in diverse steensoorten. Kies voor een moderne en luxe uitstraling met een krasbestendige marmerlook keukenblad van deze specialist. Dankzij de ruime keuzemogelijkheden en diverse opties wat betreft maatwerk, is er voor elke woonstijl een geschikt keukenblad te vinden bij deze specialist.

Een oneindige liefde voor marmer

In 1968 richtte architect Adriaan Gubbels de Kempische Marmer Import & Export op vanuit zijn voorliefde voor marmer. Deze grote passie zie je eenvoudig terug in zijn ontwerpen. In Nederland was het voorheen erg moeilijk om aan kwalitatief hoogwaardig marmer te komen. Vandaar dat hij met zijn twee zoons naar Italië vertrok en terugkeerde naar het Nederlandse Heeze met een vrachtwagen voor prachtig marmer. Tegenwoordig kun je hierdoor prachtige keukenbladen kopen bij Kemie, waaronder een marmerlook keukenblad.

Werkbladen van natuursteen, composiet en keramiek

Het verleggen van de focus op werkbladen gaf het team van Kemie ervaring met nieuwe materialen. Denk hierbij aan materialen als composiet, keramiek en natuursteen. Deze veelzijdige materialen kunnen breed ingezet worden. Elk denkbare oppervlak kan daarom bedekt worden met deze prachtige vormen van steen; van keuken tot badkamer en van plafond tot vloer. Laat je inspireren door de veelzijdige materialen. Ga voor een prachtige marmerlook keukenblad in jouw keuken.

Creëer de keuken van jouw dromen met een marmerlook keukenblad

De keuken is een ruimte in huis waar je erg vaak komt. Zeker als je dol bent op koken en bakken. Toch is het vaak de plek die wordt overgeslagen bij het inrichten van een woning of die pas als laatste wordt gedaan. Zonde, want je keukeninterieur is erg van belang. Kies daarom voor een prachtige marmerlook keukenblad van Kemie. Dit hoogwaardige keukenblad geeft jouw woning een luxe uitstraling.

https://www.kemie.nl/

Alles wat je moet weten over trapleuning wit

Door te kiezen voor een trapleuning wit maak je van de trap en de rest van je interieur een modern, chique en elegant geheel. Witte trapleuningen zijn heel populair, met name door deze fantastische uitstraling. Met hout als materiaal is een trapleuning wit niet alleen qua kleur aantrekkelijk, ook het gevoel en de uitstraling van het hout dragen hier aan bij. Zo combineer je het warme van hout met het strakke en moderne van wit; iets wat bij veel mensen enorm populair is. In dit artikel lees je alles over de soorten kleuren en alle uitvoeringen van jouw nieuwe trapleuning wit.

 

Verschillende soorten wit voor je nieuwe trapleuning

Er zijn meerdere soorten wit waar je uit kunt kiezen. Zo kun je als eerste kiezen voor een witte kleur die afkomstig is van een gekleurde beschermingsolie. Deze olie zorgt ervoor dat je hout beschermd blijft tegen beschadigingen en zo langer meegaat. Doordat de olie gekleurd is, wordt de originele kleur van het hout aangepast tot een andere kleur naar keuze. In het geval van een trapleuning wit wordt dit de zogeheten ‘White Wash’ kleur genoemd. Het voordeel van deze gekleurde olie is dat de originele uitstraling van het hout met bijvoorbeeld groeven en knoesten wel behouden blijft, ondanks de nieuwe kleur. De naam ‘White Wash’ geeft al aan dat er slechts een witte wassing over het hout heen komt. Je nieuwe trapleuning is dus niet volledig spierwit.

Voor iedereen die wel een volledig spierwitte trapleuning wil, is er de zijdeglans-witte uitvoering. De kleur wit is een stuk voller doordat er gewerkt wordt met een speciale poedercoating. Een dergelijke coating zorgt voor een strakke afwerking en een extra laag bescherming tegen krassen. Het vollere wit neemt wel iets van de originele uitstraling van de trapleuning weg, al is de combinatie van dit volle wit met hout ontzettend populair. Het warme van het hout en de moderne uitstraling van het wit werkt simpelweg toch goed samen.

 

Verschillende uitvoeringen van een trapleuning wit

Naast verschillen in de kleur zijn er natuurlijk ook meerdere modellen trapleuningen te verkrijgen. We trappen af met de traditionele, ronde houten trapleuning. Deze ware klassieker krijgt met een witte finish een compleet andere uitstraling, die een stuk frisser oogt. Ben je op zoek naar een andere vorm, kun je terecht bij een rechthoekige of een sleutelgatvormige trapleuning. Elk model heeft een andere uitstraling en geeft ook een ander gevoel wanneer je deze vast pakt.