Ontdek hoe de Beschavingen Ontstaan zijn in Napels, Italië en Eet Tegelijkertijd Pizza

Napels is een metropool, gebouwd op historische beschavingen door de eeuwen heen – denk aan de neolithische periode, het Romeinse Rijk, de Middeleeuwen, enz. Als de op twee na grootste stad van Italië heeft het de groei van de beschavingen en de geboorte van de pizza meegemaakt. Dus, je hebt genoeg dingen te doen in Napels tijdens je verblijf.

De toeristische trekpleisters van Napels zitten vol met monumentale gebouwen en ruïnes te midden van een moderne metropool. Van pizza en gebakken cannoli tot de Vesuvius en Pompeii, je zal telkens weer vol verwondering en verbazing zijn.

Bezoek alle archeologische en culturele locaties in Napels.

Als je in Napels bent, zorg er dan voor dat je alle historische monumenten bezoekt, inclusief ruïnes, piazza’s, kastelen, musea en religieuze gebouwen. Hier stellen we al je belangrijke routes samen.

Trek naar de Vesuvius. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van het verhaal van de vernietiging van Pompeii en Herculaneum in 79 na Christus. Niets houd je tegen om de monsterlijke stratovulkaan te beklimmen en van dichtbij zijn schoonheid te aanschouwen.

Bezoek Pompeii en Herculaneum. Deze twee oude steden hebben geleden onder de verwoestende kracht van de Vesuvius en je kan ze vandaag de dag nog steeds zien – bevroren in de tijd. Je kan door de ruïnes wandelen en interessante bezienswaardigheden zien zoals goed bewaard gebleven tempels en amfitheaters.

Bezichtig de San Gennaro Catacomben. Met meer dan 3.000 grafkamers zal je deze macabere, griezelige ondergrondse plaats als interessant en buitenaards ervaren.

Wil je een historische reis maken?

Er zijn zoveel dingen die je moet doen in Napels en de beste manier om je snel door de stad te verplaatsen is door een auto te huren. Een auto huren in Napels begint bij $32 en kan oplopen tot $200, afhankelijk van het type auto of model dat je wenst, u kunt hier de prijzen bekijken: https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-naples/.

Het is belangrijk om een internationaal rijbewijs te hebben bij het huren van een auto. In Napels is een basisverzekering voor aanrijdingen, diefstal en andere aansprakelijkheden van derden inbegrepen bij alle huurauto’s.

Zorg ervoor dat je veilig rond Napels rijdt, want de regio heeft vele beschermde zones in de buurt van de metropool. Verkeerscamera’s zijn overal aanwezig en de autoriteiten zullen je beboeten voor de vernieling van kwetsbare culturele locaties.

Beleef kastelen en piazza’s als royalty’s

Napels heeft vele kastelen die een bezoek waard zijn. De indrukwekkende koepels en binnenplaatsen, die niet verbleken bij de tempels van de stad, mogen niet ontbreken op je citytrip. De meeste zijn gebouwd in de 12e eeuw!

Paleizen en piazza’s om te bezoeken:

Maak een wandeling door een museum

Napels heeft een overvloed aan musea met tentoonstellingen, variërend van hedendaagse tot oude kunstvoorwerpen. Het herbergt vele antieke en kunstvoorwerpen uit de neolithische periode en het Romeinse Rijk.

Welke musea in Napels te bezoeken:

 • Nationaal Archeologisch Museum
 • Museo di Capodimonte
 • Galleria Umberto I
 • Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina
 • Geheim museum van Napels
 • Certosa di San Martino
 • Zoölogisch Museum van Napels

Eet authentieke Italiaanse gerechten

Pizza, pizza, pizza! Napels is de geboorteplaats van de pizza, maar er zijn nog zoveel meer authentieke Italiaanse gerechten die het proberen waard zijn. Begin alvast te watertanden voor alle gastronomische lekkernijen in deze gouden stad.

Wat te eten in Napels:

 • Sfogliatella Riccia of Frolla
 • Frittata
 • Babà
 • Café sospeso
 • Gelato
 • Limoncello
 • Natuurlijk, pizza!
https://www.autoitaly.nl

Een motorvakantie naar het prachtige Portugal

Op zoek naar een motor vakantie die cultuur, spanning en natuur combineert? Boek van een motorvakantie naar Portugal. Dit land met een historie van zeevaarders en veroveraars, zal u met zijn natuurlijke schoonheid zeker aanspreken. Het heef uitgestrekte laaglanden, kilometerslange kuststroken, schilderachtige riviervalleien, en indrukwekkende bergketens om door hee te rijden met deze vakantie. Daarnaast zijn er historische steden, gastvriendelijke mensen, een heerlijke keuken en natuurlijk lekker wijnen die de motorvakantie in Portugal tot een waar genot maken.  

De route tijdens de motorvakantie in Portugal

De motorvakantie naar Portugal voert u via de Sierra Morena in de richting van de bergen van de Sierra Estrella. Hier vindt u  de hoogste bergen van Portugal, waar u extra dag zal verblijven zodat je ook tijd hebt voor een bergwandeling. Daarna voert de reis verder langs steden zoals Lissabon. In Lissabon heeft u ook een  rustdag zodat u alle tijd heeft om deze fascinerende stad te ontdekken. De motorvakantie in Portugal zal verder gaan langs de Atlantische kust naar Sagres, waarna u via de Aracena en Sevilla weer zal terugkeren bij het begin punt van de reis. U kunt ook er voor kiezen om tijdens het einde van de tour gedeeltelijk via de kust weer naar het noorden te rijden. U kunt daarna kiezen om nog een aantal dagen er vast te plakken zodat u bijvoorbeeld nog kunt relaxen op het strand.  Deze motorvakantie in Portugal geeft je een compleet beeld van het echte, traditionele Portugal, het is echt een motorparadijs in Europa.

 

Een reisbelofte

De reis biedt de motorrijder veel rijplezier op bochtrijke berg- en landwegen. De gehele route wordt op geasfalteerde wegen gereden. Na de dagelijkse etappen wacht u de luxe van een 3 of 4 sterren hotel. Zo kunt u heerlijk uitrusten en bijkomen van de motorvakantie in Portugal.