Praktijkardi
Image default
Beauty en verzorging

Tatoeage verwijderen: wanneer herinneringen zuur worden

Een tatoeage is een permanent merkteken of ontwerp op uw huid met pigmenten die via prikjes in de bovenste laag van de huid worden ingebracht. Meestal gebruikt de tatoeëerder een draagbare machine die veel op een naaimachine lijkt, waarbij een of meer naalden herhaaldelijk in de huid prikken. Bij elke punctie brengen de naalden kleine inktdruppeltjes in. Je zou binnen een paar uur de trotse eigenaar kunnen zijn van een nieuwe tatoeage, maar laat het gemak van het proces je er niet van weerhouden om goed na te denken over permanente body art. Zorg ervoor dat je, voordat je een tatoeage laat zetten, weet wat erbij komt kijken en hoe je de mogelijke risico’s kunt verkleinen, want je krijgt een tatoeage voor de rest van je leven. Iets waar je jaren geleden van genoten hebt, kan nu echter een pijnlijke herinnering zijn. Het is duidelijk dat niemand van pijnlijke herinneringen houdt, vooral niet door elke ochtend naar je zure tatoeage te kijken. Als u de tatoeage wilt verwijderen, kunt u dat eenvoudig doen met een laserbehandeling die Mouritshuidtherapie.nl aanbiedt.

Laser om tatoeage te verwijderen

Sommige schoonheidstherapeuten gebruiken de meest up-to-date en technologisch geavanceerde apparatuur voor het verwijderen en vervagen van tatoeages. De apparatuur die ze gebruiken is bedoeld om de gewenste resultaten te geven op een comfortabele en relatief pijnloze manier door middel van een reeks therapiesessies. Als het gaat om het verwijderen van tatoeages, is een van de meest effectieve hulpmiddelen een laser. De Fotona QX Max Q nanoseconde laser is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Het heeft de hoogste prestaties en wordt algemeen beschouwd als het best gebouwde lasersysteem ter wereld. De lichtenergie is zo krachtig en puur dat het de potentie heeft om diepere pigmenten binnen te dringen en zelfs de meest gecompliceerde, meerkleurige tatoeages te verlichten of te verwijderen zonder schade aan de buitenste huidlaag of de omliggende huid rond de tatoeage te veroorzaken.

Hoe de laser werkt

De laser gebruikt milliseconden uitbarstingen van licht met hoge intensiteit om het tatoeagepigment direct te richten, terwijl het omringende weefsel daarbij behouden blijft. Wanneer de inktdeeltjes in de tatoeage het laserlicht absorberen, worden ze afgebroken tot kleine fragmenten, wat fragmentatie wordt genoemd. Het natuurlijke afweersysteem van het lichaam (reinigingsproces) neemt vervolgens de fragmentatie op waardoor de tatoeage vervaagt en uiteindelijk verdwijnt. Dit reinigingsproces duurt meestal vele weken en tijdens deze periode zul je merken dat de tatoeage iets meer vervaagt. Omdat dit een langdurig proces is, moet u enige tijd geduld hebben. Afhankelijk van de grootte en leeftijd van uw tatoeage, kan het nodig zijn om de procedure in meer dan één afspraak te voltooien.