Hoe werkt een warmtepomp?

De Nederlandse overheid wil het gebruik van stikstofgassen tegen gaan door elk huis in Nederland gasvrij te maken. In 2050 moet ieder huishouden van het gas af. Dit is een enorm grote taak voor de overheid en om dit voor elkaar te krijgen verplicht de overheid het om alle nieuwbouw te voorzien van duurzame oplossingen zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Maar wat is een warmtepomp precies? Een warmtepomp is een uiterst energie efficiënt productie systeem die energie opwekt door warmte uit de lucht en water maar hoe werkt dit precies? In deze blog gaan wij je dat uitleggen.

Proces

Het proces van de warmtepomp werkt als volgt: De warmtepomp onttrekt tijdens het verwarmen energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt opgepompt naar een bruikbaar niveau om de rest van het huis te verwarmen. Het verwarmen van de lucht is een natuurkundig proces. Simpel gezegd is het een proces van verdampen en condenseren. De warmtepomp verwarmt de lucht dankzij het buitendeel en het binnendeel. Met behulp van een compressor wordt de koude lucht omgezet tot warme lucht waardoor er een hoge temperatuur het huis in gepompt kan worden.

Het koudemiddel kan er ook voor zorgen dat er warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken.  Het bijzondere aan dit onderdeel is dat het al kan verdampen bij een lage temperatuur. Door deze techniek hoeft de warmtepomp dus nooit veel energie te verbruiken. Het is dus een duurzame oplossing als je het gaat vergelijken met een cv ketel. De warmtepomp kan dus warmte winnen op een vrij lage temperatuur, maar het kan ook warmte afgeven door het koudemiddel. Waar gas weer vloeistof wordt en gebruikt wordt voor opwarming. De aanschaf van een warmtepomp kan redelijk duur zijn, maar veel gemeente en andere overheidsinstellingen hebben subsidie warmtepomp om de aankoop voor jou te vergemakkelijken. Zo betaal je niet extreem veel bij aanschaf.

https://techneco.nl/

Soorten bomen

Nederland heeft een veelzijdige natuur. In Nederland zijn er tientallen verschillende bomen die het landschap groen laten kleuren. Nu denk jij: Alle bomen lijken heel erg op elkaar en dat klopt ook maar toch is het goed om te weten wat voor bomen er in Nederland groeien en wat de kenmerken van de bomen zijn. In deze blog gaan we de populairste bomen behandelen.

We trappen de lijst af met de populairste boom van Nederland: De bijenboom. De bijenboom is een zeer snelgroeiende middelgrote boom met grote bladeren tot ongeveer 35cm. De boom heeft zijn naam te danken door de grote productie aan nectar. Bijen houden natuurlijk van nectar. Vandaar de naam bijenboom. De boom wordt kan maximaal 40 jaar oud worden.

Een andere populaire boom in Nederland is de zomereik. Deze boom heeft een grove takstructuur met een diepgegroefde barst. Jonge zomer eiken behouden hun blad de gehele winter. De boom is te kenmerken aan de korte bladsteel. De boom komt voor in heel Nederland in alle bossen en houtwallen.

De beverboom is een traag groeiende magnolia. Je kunt de boom ook zien als een soort van struik. De takken hangen namelijk tot aan de grond wat het effect van een struik creëert. De bloei van de boom is zeer rijk en in de lente Komen er prachtige bloemen uit. De boom wordt gezien als een echte tuinboom en is ook vaak te vinden op een plein. De boom kan bijna overal geplant worden.

Als laatste hebben we een bijzondere boom namelijk de kleine kunstkerstboom. De kerstboom met sneeuw  is alleen te vinden in een bijzondere tijd van het jaar, namelijk de feestmaand december. De kerstboom is de enige boom ter wereld die wij versieren om zo ons huis gezelliger te maken. Bij iedereen over de vloer is er wel een kerstboom te vinden.

 [DJ1]https://www.xmasdeco.nl/kunstkerstbomen/besneeuwde-kerstbomen.html

https://www.xmasdeco.nl/

Soorten verf

Verf is een mengsel van kleurstoffen waarmee voorwerpen bedekt worden en tegen bederf beschermd worden.  Verf bestaat altijd uit drie delen. Verf heeft een vast deel en twee vloeibare delen. Het vaste deel is waar de kleur vandaan komt, ook wel het pigment genoemd. De andere vloeibare delen bestaan uit een bindmiddel ook wel een hars genoemd. Het bindmiddel zorgt ervoor dat de verf vast komt te zitten nadat het gedroogd is.  Het andere middel is een vloeibaar deel wat verdampt, het wordt ook wel de verdunner genoemd. Om de verf te verdunnen wordt er gebruikt gemaakt van terpentine, maar tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat water als verdunningsmiddel dient. De vloeibare verdunner wordt gebruikt om de verf soepeler te krijgen en zo wordt het makkelijker uit te strijken. De verf kan simpel gezegd makkelijker aangebracht worden dankzij de verdunner.

Verf is het meest veelzijdige decoratiemateriaal wat er maar is. Het is makkelijk te verwerken en bovendien niet duur. Als er wat mis gaat kun je het makkelijk herstellen door snel weer een nieuwe laag aan te brengen. Daarnaast is de keuze in het aantal soorten verf enorm groot. Je hebt verf op water basis, maar ook olie en terpentine of een verf die ervoor zorgt dat het hout beter instaat, blijft.

De populairste soorten verf

 • Acrylverf: Deze verf droogt heel erg snel. Het is een verfsoort gebaseerd op water
 • Beits: Met een beits breng je een dekkende of transparante laag aan op hout om het hout een mooi uiterlijk te geven. Het beitsen van hout geeft het hout een langere levensduur
 • Grondverf: Grondverf wordt gebruikt voordat er normale verf wordt aangebracht. Als je eerst grondverf aanbrengt, zal de normale verf beter sluiten en hechten.
 • Hoogglans verf: Deze verf is goed geschikt voor het verven van de ramen en deuren. Zoals de verf al beschrijf, heeft de verf een hoge glans en is erg sterk.
https://www.moosefarg.nl/

Mijn kelder is overstroomt! Wat nu?

Het overkomt de beste van ons. Er werd voorspeld dat er een hevige bui in de avond zou gaan vallen, maar je dacht er niks bij. De volgende ochtend controleerde je de kelder en de hele zaak is overstroomd. Er vliegen allemaal vragen in je hoofd? Wat nu? Red ik eerst mijn bezittingen? Tap ik eerst het water eruit? En hoe doe ik dit eigenlijk allemaal? In dit artikel wordt in stappen uitgelegd hoe jij je kelder weer als normaal kunt gebruiken.

 

Buitenwater afvoeren

Zorg er allereerst voor dat het buitenwater is afgevoerd. Als er buiten overstromingswater aanwezig is, is het niet mogelijk om het water in de kelder af te tappen. Simpelweg doordat de kelder weer vol raakt met water. Zodra het overstromingswater weg is, is het tijd om een waterpomp aan te schaffen. Zorg ervoor dat de pomp waterdicht is. Dit is immer heel erg belangrijk. Je wilt niet onnodige energie gaan verspillen. Om deze dompelpomp te gebruiken, heb je ook een generator en een verlengsnoer nodig dat niet kapot gaat als het eenmaal ondergedompeld is in water.

 

De kelder inspecteren op schimmels

Zodra het daadwerkelijke pompen is voltooid, is het tijd om de schade die is aangericht te evalueren. Waterschade is niet iets waar licht over nagedacht mag worden. Het is misschien de moeite waard om een vakspecialist in te huren die alles in uw kelder laat controleren. De reden hierachter is het feit dat waterschade kan leiden tot schimmels en algen. Neem ook contact op met een lokale gezondheidsafdeling over het risico op schimmels, aangezien schimmels veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo kan je er erg ziek van worden.

 

Schade evalueren

Tot slot als de vakspecialist is langs is geweest en aangeeft dat het veilig is, kan je je spullen in veiligheid brengen. Houd wel rekening mee met het feit dat alles is bezopen.

https://www.waterpompshop.nl/

Hoe schrijf je een vacaturetekst?

Het schrijven van een goede vacaturetekst kan lastig zijn. Je wilt tenslotte de potentiele werknemer motiveren om te solliciteren op de functie die je aanbied. Het is daarom ERG belangrijk om een originele vacaturetekst te schrijven die opvallend en creatief is. Daarnaast moet de tekst ook erg duidelijk zijn en dus geen vragen oproepen.  Toch hebben heel veel bedrijven hier problemen mee en schrijven bedrijven zelden aantrekkelijke vacatures. Vaak zijn het lappen tekst en heel erg eentonig. Val jij hier ook onder? Dan hebben wij deze blog voor jou geschreven. In deze blog gaan wij jou vertellen hoe jij een vacature tekst schrijft waarmee je talent enthousiast maakt en niet zulke saaie vacatures krijgt als werken bij gemeente.

Voordat je begint met schrijven van de tekst ga je eerst een functieprofiel creëren die bij de vacaturetekst zal passen. De vacaturetekst kan je zien als een productomschrijving. Je wilt eigenlijk met de vacaturetekst de vacature verkopen aan de gene die de tekst leest. Maar hoe maak je iemand enthousiast?

Om iemand enthousiast te maken voor de vacature schuldhulpverlener moet aan de volgende punten doen:

 • Wees duidelijk, concreet en consistent.. Schrijf in de tekst duidelijk wat er verwacht wordt van de werknemer en geef de sollicitant de zekerheid of verschillende aspecten in de functie. Vermeldt daarnaast de taken die kandidaat zal gaan uitvoeren. Daarnaast  is het ook slim om te vermelde hoeveel de kandidaat gaat verdienen en wat de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn.
 • Houdt het kort en bondig. Niemand zit te wachten om lappen tekst te lezen. Maak het kort en overzichtelijk zodat de vacature snel te lezen is.
 • Wees eerlijk. Ga dus geen dingen beloven die niet waar zijn. Dit zal leiden tot teleurstelling en een slechte samenwerking.
 • Wees creatief. Dit klinkt logisch maar voorkom clichés zoals ‘geen 9 tot 5 mentaliteit’ en dynamische cultuur. Wees creatief en gebruik niet de standaard omschrijvingen.
https://professionalpartners.nl/

Holistische therapie: wat het is en hoe het werkt!

Holistische therapie is een therapeutische benadering die de mens in zijn geheel beschouwt, in zijn fysieke, mentale, emotionele en energetische aspecten. Met andere woorden, het behandelt deze gebieden niet afzonderlijk, maar op een geïntegreerde manier.

De holistische therapeut begrijpt dat elke persoon in een context wordt geplaatst en een compleet systeem vormt. De behandeling is dus veel effectiever als ze zich richt op zowel de oorzaken van de ziekte als de symptomen.

Het behandelt niet alleen mensen waarvan de ziekte het fysieke lichaam heeft bereikt, maar ook degenen die zich lichter, evenwichtiger, krachtiger en voller willen voelen in hun leven. Holistische therapieën zijn van mening dat de oorzaak van veel ziekten die in het fysieke lichaam verschijnen, reflecties zijn van emotionele, mentale en energetische tekortkomingen.

Dit is ook wat de psychosomatiek, een interdisciplinaire wetenschap die de effecten van sociale en psychologische factoren op de organische processen van het lichaam en op het welzijn van de mensen bestudeert, zegt.

Door de oorzaken te behandelen en op te lossen is de kans dat de ziekte terugkeert naar het fysieke lichaam dus kleiner. Dit soort therapieën zijn ook geïndiceerd als aanvulling op de traditionele therapieën en als preventieve behandeling.

Holistische therapie: waar is het voor?
Holistische therapie heeft als doel om meer energetische, mentale en emotionele balans te brengen, lichaams-, emotionele, mentale en spirituele bewustwording te vergroten, lijden te minimaliseren en te helpen bij het genezingsproces.

Daarnaast werken sommige soorten holistische therapieën ook aan het geloofssysteem, waarbij de vervanging van beperkende overtuigingen door empowerment wordt bevorderd.

Holistische therapieën kunnen u ook helpen om een vrediger leven te leiden, uw eigenwaarde en zelfvertrouwen te verhogen, meer moed te brengen om te handelen en uw dromen te overwinnen, en te helpen in uw financiële en emotionele welvaart.

De verschillende technieken van holistische therapieën kunnen daarbij helpen:

– Verlichting van fysieke of emotionele stress, rug- en hoofdpijn, PMS-symptomen;
– Voorkom en bestrijd depressies, angsten, angsten, syndromen en slapeloosheid;
– Verbeteren van persoonlijke kwesties zoals: problemen in relaties, gebrek aan welvaart, ontevredenheid op het werk, onzekerheid en gebrek aan motivatie.

Therapie helpt om meer balans in je leven te brengen, naar jezelf te kijken en jezelf te begrijpen. Het helpt om de zelfkennis te vergroten en het bewustzijn te vergroten. Het helpt u om interne conflicten op te lossen, antwoorden te vinden, inzichten te hebben en beslissingen te nemen.

Een stralende glimlach

Waar vroeger misschien minder tijd en aandacht aan werd gespendeerd is vandaag de dag uitgegroeid tot een nieuwe trend. Het hebben van stralende witte tanden. De mondzorg sector is zich naar mate de tijd steeds meer gaan ontwikkelen. Dit heeft te maken met verschillende technologische ontwikkelingen. De sector zelf is uitgebloeid tot een boom met verschillende takken. Dit is best wel logisch omdat tegenwoordig het best belangrijk is om een wit gebit te hebben voor de meeste mensen. Het heeft een mooie en verzorgde uitstraling wat veel invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Daarom zijn er dus verschillende manieren om een wit gebit te hebben. Op sociale media zie je vaak influencers verschillende producten aanprijzen die te maken hebben met het hebben van een wit gebit. Kleine apparaten die doormiddel van lasertechniek het gebit toch wat witter kunnen maken. Of verschillende soorten zalfjes die ook wel tandmaskers genoemd worden. Deze maskers zorgen ervoor dat het gebit na een bepaalde tijd een wittere uitstraling krijgt. Dit zijn manieren die eigenlijk iedereen thuis kan ondernemen. Daarnaast heeft men natuurlijk ook de keuze om hun tanden te bleken bij een mondhygiënist. Dit kan eenmalig of men kan ervoor kiezen om een paar sessies achter elkaar te houden zodat het resultaat blijvend is of voor een langere tijd. Wanneer je goed kijkt heeft bijna niemand spierwitte tanden. Dit is logisch omdat bijna iedereen dagelijks zure voedingsmiddelen binnen krijgt die schadelijk kunnen zijn voor je tanden. Door de zure voedingsmiddelen beschadigt het tandglazuur waardoor het dunner en transparant wordt. En het resultaat hiervan is dan ook gele tanden.  Voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte zoals frisdrank, snoep en zelfs fruit kunnen dus schadelijk zijn voor het gebit. Gelukkig heeft men genoeg keuze als het gaat om mondzorg. Verschillende manieren kunnen op korte en lange termijn ervoor zorgen dat men een stralende glimlach heeft.

https://witgebitnederland.nl/

Website laten maken

Een professionele website laten maken voor je bedrijf? Edit4U bedenkt, ontwerpt, ontwikkelt en beheert al sinds 2004 online oplossingen voor bedrijven. Ze maken dus niet alleen websites, maar ook webapplicaties en mobiele applicaties (voor iOS, Android en Windows). Wil je een webshop laten maken? Ook dan kan je terecht bij Edit4U. Edit4U werkt voor verschillende midden-klein bedrijven, startups en internet- en reclamebureaus.

Het hebben van een eigen website voor je bedrijf is tegenwoordig een belangrijk aspect. Het maakt het gemakkelijker voor de klant om te vinden wat ze zoeken. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je een website hebt, maar ook dat de website er fatsoenlijk uitziet en makkelijk te begrijpen is voor de klant. De gemiddelde tijd van de aandacht die een bezoeker heeft op een website duurt 5 tot 7 seconden, wat betekent dat de website in één oogopslag aantrekkelijk moet zijn voor de bezoeker. Edit4U maakt gebruik van een uniek design dat ervoor zorgt dat de bezoeker op je website blijft. Ook helpen zij bij de marketingstrategie voor de online marketing van je bedrijf, zodat het juiste publiek wordt aangetrokken. Er wordt gekeken naar hoe de doelgroep aangesproken wordt en wat je ze wil laten zien op het moment dat ze jouw webshop bezoeken. Zo kunnen de marketing campagnes geoptimaliseerd worden. Edit4U zorgt er ook voor dat je website up-to-date en veilig blijft door periodiek website onderhoud te plegen.

Het wordt steeds populairder om online te bestellen, daarom is het van groot belang dat je webshop snel laad en de nodige informatie toont. Hoe sneller je webshop, hoe hoger het door Google geplaatst wordt in de zoekresultaten. Door de ervaring en kennis van Edit4U zorgen zij ervoor dat je webshop snel en betrouwbaar is. Edit4U ontwikkelt voor iedere webshop een webshop op maat. Er wordt eerst gekeken naar het koopgedrag van je bezoekers en hoe deze gestimuleerd kan worden. Vervolgens wordt er een uniek design ontworpen voor je webshop.

https://www.edit4u.nl/

Help ik heb een Burn-Out

Wat houd een burn-out in?

Het leven kan soms veel zwaarder zijn dan normaal. Dat kan komen door problemen, stress een nare gebeurtenis, of uw vrienden/familie geven u geen steun. Dit allemaal bij elkaar vergt veel discipline.

 

Wat voor klachten horen bij een burn-out?

De meeste burn out klachten behoren tot drie verschillende categorieën. De eerste categorie is spanningsklachten. Denk dan aan lichamelijke vermoeidheid, mentale vermoeidheid, sneller prikkelbaar, slechte nachtrust, lawaai en drukte bevallen u niet en tot slot voelt u zich opgejaagd. Het gevoel hebben dat u niet meer je problemen aankunt behoort tot de tweede categorie. Een machteloos gevoel, alsof u niet meer de touwtjes in handen hebt. Tot slot lukken de dagelijkse werkzaamheden niet meer. Denk dan aan rijden in een auto, concentreren op werk, schoonmaken.

 

Overige klachten

Lichamelijke klachten zoals: duizeligheid, buikpijn of maagklachten, hoofdpijn zijn vaak de reactie op een burn-out.

 

Oorzaak van een Burn-out

Een burn-out krijgt u door een lange tijd veel stress (spanning) te hebben. Je hebt het hef dus niet meer in eigen handen. Depressie kenmerken is daardoor vaak het gevolg.

Stress of spanning is onmogelijk om niet te hebben in het leven. Stress op een laag niveau is vaak plezierig en maakt ons alert. Als u te veel en te lang spanning heeft, resulteert dat naar het tegenovergestelde. Het geeft dan een onprettig gevoel wat kan komen door te veel tegelijk wilt uitvoeren, er wordt een lange tijd te veel op je bordje gelegd en u ervaart weinig tot nihil aan steun van je vrienden/familie.

 

Herstel van een burn-out

Uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijkheden uitvoeren, is de ‘key tot succes’. Als u dit niet doet denk je er sneller aan.

Het herstellen van een burn-out verloopt in drie fases:

 1. Het begrijpen en accepteren daarna
 2. Alle problemen op een rij zetten
 3. De oplossingen uitvoeren.
https://www.drie60.com

Compressiekousen en drukhandschoenen beiden een aanrader voor kwalen

Over het algemeen denken veel mensen dat compressiekousen voor warmte dienen. Echter, zijn compressiekousen ideaal voor blessureherstel en blessurepreventie. In dit artikel hieronder vertel ik meer over het profijt van sporten met een compressiekous. Daarna leg ik uit dat drukhandschoenen ideaal zijn voor vochtophoping (oedeem).

 

Veel mensen, waaronder ik, krijgen als ze te veel lopen last van zijn/haar kuiten. Later gedurende training krijgen de meeste last van hun schenen. Dit wordt ook wel shin splints genoemd. Als je te hard of te vaak traint kan je een langdurige hersteltraject verwachten. Dit kan voorkomen worden door compressiekousen te dragen. Compressiekousen geven namelijk enorm veel support en resulteer voor minder pijn aan de schenen.

 

Hoe werken compressiekousen?

De compressiekousen voeren een hogedruk aan en hebben een zinkende drukverloop. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom naar het hart wordt geoptimaliseerd. Kortom is dit effectief scheenklachten en kuitklachten. Daarnaast zorgt de kous voor sneller herstel na de training.

 

Ik heb nog geen blessure opgelopen. Is het dan alsnog een aanrader?

Ja, beslist. Je kent vast wel het gezegde: Het voorkomen is beter dan genezen. Al heb ik geen blessure ren ik altijd met compressiekousen aan. De kousen helpen met sneller herstellen, blesures voorkomen en betere prestaties. Dus ja, het is een aanrader!

 

Nog een aanrader voor kwalen

Naast de compressiekousen zijn drukhandschoenen ook een aanrader. De drukhandschoen met halve vingers zorgt er namelijk voor dat je geen vochtvorming (oedeem) oploopt. De handschoen levert namelijk van buitenaf druk op de arm en lymfevaten. Hierdoor kan er geen vocht terugstromen.

 

Wat is oedeem?

Oedeem is een zwelling van extracellulair vocht in de weefsel. Vaak zijn de oorzaken bij vochtophoping, spataders, hartziekten en nierproblemen. Als je het eenmaal oploopt dan kan je je arm niet meer gebruiken. Dus vooral als je het hebt, koop meteen een drukhandschoen.

https://www.praktijkardi.nl/